Het verouderen Testmethode voor Poeder Bespoten Aluminiumprofiel

September 21, 2020

Laatste bedrijfsnieuws over Het verouderen Testmethode voor Poeder Bespoten Aluminiumprofiel

Als andere materialen, wanneer aluminiumlegering de de bouwprofielen door factoren zoals licht, temperatuur, vochtigheid worden beïnvloed, enz. in de atmosferische omstandigheden, zullen zij het verouderen fenomenen zoals het langzaam verdwijnen, chalking, het barsten, het verschroeien, en oppervlakteschil veroorzaken, die de prestaties en de verschijning van het product. zullen beïnvloeden. Daarom is de weerbestendigheid van aluminiumlegering de bouwprofielen een belangrijke indicator van productontwikkeling en kwaliteitscontrole.

 

De het verouderen test van poeder-met een laag bedekte aluminiumprofielen omvat twee methodes: de openlucht atmosferische test en het laboratorium versnelden test
1.Outdoor de blootstelling is goedkoop, gemakkelijk te werken maar oud
2.Accelerated het testen kan 1-2 jaar van blootstelling in een kortere tijd bereiken

 

Het principe van laboratorium het versnelde verouderen
Het laboratorium versnelde de lamp van het het gebruiksxenon van verweringstests hoofdzakelijk en ultraviolet testmateriaal, maar hun testprincipes zijn volledig verschillend.

 

Het het verouderen principe van de testkamer van de xenonlamp
De de testkamer van de xenonlamp kan het volledige spectrum van zonlicht, met inbegrip van ultraviolet simuleren, zichtbaar en infrarood. Het spectrum van de xenonlamp heeft twee invloedsfactoren: filtersysteem en lichtbronstabiliteit. Het spectrum door de xenonlamp moet wordt geproduceerd worden gefiltreerd om ongewenste spectrale componenten te verminderen die. Gebruiks verschillende types van glasfilters om verschillende spectrums te krijgen. Het gebruik van de filter hangt van het geteste materiaal en de definitieve gebruiksvoorwaarden af van het materiaal. De hoeveelheid short-wavelength ultraviolette die stralen in het spectrum na het filtreren door verschillende filters wordt verkregen is verschillend, wat zeer de snelheid en het type van het verouderen zal beïnvloeden. Er zijn drie types van filters die vaak worden gebruikt: daglicht, glazen venster, en UVuitbreidingsfilters.

 

Het het verouderen principe van UV het testen machine
QUV gebruikt fluorescente ultraviolette lampen die de schade te simuleren door zonlicht aan duurzame materialen wordt veroorzaakt. De ultraviolette lampen zijn gelijkaardig in elektrodieprincipe aan lampen voor algemene verlichting worden gebruikt, maar zij zenden hoofdzakelijk ultraviolet licht in plaats van zichtbaar licht uit.
Voor verschillende toepassingsvoorwaarden, worden de verschillende types van lampen vereist om verschillende spectrums te veroorzaken. Buis uva-340 heeft een goed simulatieeffect op het ultraviolette short-wavelength licht van zonlicht.